Tips till dig som vill
SKAPAEGENAIKONST

Bra att tänka på för dig som är nybörjare i AI konst

Att skapa AI-konst kan vara en fascinerande och kreativ process. Här är några grundläggande steg för att komma igång:

 1. Välj ett verktyg: Det finns många olika AI-verktyg tillgängliga för att skapa konst, såsom Deep Dream Generator, Runway ML eller Artbreeder. Välj ett verktyg som passar dina behov och färdighetsnivå. Nedan finns en länk till futuretools.io där du kan välja mellan många verktyg.
 2. Utforska verktyget: Innan du börjar skapa konst är det viktigt att lära känna verktyget. Utforska funktionerna och möjligheterna som verktyget erbjuder, titta på exempel och guider, och ta dig tid att experimentera med olika inställningar.
 3. Bestäm vad du vill skapa: Innan du börjar skapa är det bra att bestämma vad du vill skapa och vilken stil eller effekt du vill uppnå. Vill du skapa en abstrakt målning, en fotorealistisk bild eller något annat?
 4. Välj källmaterial: Många AI-verktyg använder källmaterial för att skapa konstverk. Det kan vara en bild, en video eller andra typer av data. Välj källmaterialet som passar din vision och önskade stil. Vissa verktyg använder färdiga stilar du kan välja mellan, och vissa fungerar bäst med så kallad image to image där du själv lägger in bild du har rättigheter att använda och låter AI-vertyget använda det som förlaga för genereringen.
 5. Skriv instruktionerna: När du har kommit så här långt med förberedelserna kan du börja skriva promts (kommando). Du beskriver vad du vill skapa. Det kan kräva en del experimenterande för att skapa den bild du tänkt dig och i början är det vanligt att resultaten blir slumpmässiga om än bra. Med tiden lär du dig begränsningarna hos olika verktyg och kan guidea programmet till att skapa de bilder du har tänkt dig.
 6. Varje verktyg har många inställningarna. Du behöver lära dig dessa för att uppnå önskat resultat. Prova olika inställningar och justera tills du är nöjd med resultatet.
 7. Skapa konstverket: Programmen genererar ofta flera bilder som du sedan kan välja mellan och förstora, utvidga eller på andra sätt jobba vidare med.
 8. Utvärdera och justera: När du har skapat konstverket är det bra att utvärdera resultatet och se om det behöver justeras eller om det är redo för publicering. AI-art verktyg har många brister när det gäller att skapa anatomiskt korrekta figrurer eller text, därför kan det vara bra att gå igenom bilden och se om de innehåller uppenbara fel, som kommer störa den som tittar på bilden.

Sammanfattningsvis är det viktigt att välja rätt verktyg, lära känna dess funktioner och inställningar, bestämma vad du vill skapa, välja källmaterial, anpassa inställningarna, skapa konstverket och utvärdera resultatet. Med tålamod och kreativitet kan du skapa fantastiska AI-konstverk.

Futuretools

Vad gör AI konst så roligt?

 • Tillgänglit – med rätt verktyg kan nästan vem som helst generera detaljerade bilder
 • Kreativt – du kan ta dina idéer och omsätta dem i bilder
 • Snabbhet – tiden det tar att skapa en detaljerad bild är en bråkdel mot vad det tar med andra digitala eller klassiska tekniker
 • Slumpmoment – likt ett lotteri eller en enarmad bandit ger AI-genereringen en kick i att du trycker på en knapp och väntar på att få se resultatet som kan vara fantastiskt bra, knasigt eller en total besvikelse. Det passar den som kan stå ut med ett visst mått av osäkerhet.
 • Nya idéer – genom att AI-generatorn lägger till ett litet eller stort mått av slumpmässighet i processen skapas mängder av nya kreativa input som kan användas till det befintliga eller nya projekt.
Nästa
Professionell hjälp med ditt projekt
ANLITAENAIARTDIRECTOR